Culinaire hoogstandjes
Lieve allemaal,
De afgelopen dagen is het enorm druk geweest op een leuke manier, maar toch ben ik blij dat ik nu weer in mijn 'eigen' bed kan slapen.
Vorige week woensdag, vlak na mijn verslag online gezet te hebben, ging ik Alma naar een vriendinnetje brengen, met de auto! Ik mocht met Emil zijn auto (die staat vast klaar voor als hij straks zijn rijbewijs heeft) het ging helemaal prima en ik moet zeggen, een automaat rijdt super relax. Daarna ben ik samen met Hofí een heleboel gaan inpakken zodat het alvast in de auto kon voor de vakantie.
Het was een weekend waar bijna heel Reykjavik en omstreken naar toe ging om daar allerlei sportgames te doen en gezellig samen te zijn.
Donderdag ochtend rond 10uur zijn we vertrokken en voordat we goed en wel op de camping waren en de vouwwagen en tent stonden was het bijna weer 10uur. De route die we gereden hebben was heel mooi. Van vulkanen, watervallen, gletsjers (de grootste van heel IJsland) een meer met ijsschotsen erin, vulkaangrond met een beetje mos, en stukken weg die niet meer begaanbaar waren omdat die zijn weggesleurd door gletsjerwater tot aan een gewoon stukje weg. Ook hier hopsen de schapen families langs de weg, en soms over de weg. Dit schijnt er voor te zorgen dat het IJslandse lammetje zo lekker smaakt.
onderweg zijn we nog een aantal keer gestopt, zo hebben we in Selfoss bij opa&oma gegeten, en in Skogár de waterval Skogafoss bekeken, het vulkanengebied van dichtbij gezien in de buurt van skeidararjökull. En we zijn geeindigd in Egilsstadir.
tijdens de 4 dagen vakantie heb ik enorm veel mensen leren kennen, en ook een heleboel alweer vergeten

Iedereen heeft trouwens een Grill mee op vakantie, dus we hebben lam gegeten en ik heb een stukje rauwe WALVIS geproefd van de buren. Hele aparte smaak kan ik je wel vertellen! Maar niet vies.
Zondag moesten we heel snel inpakken omdat er slecht weer op komst was. Hevige wind en regen werd er verwacht dus we zijn snel weg gegaan. We zouden deze nacht gaan logeren bij de broer van Raggi, zodat de tocht niet zo lang zou zijn. Alleen was hij ons vergeten dus hebben we in een hotel gegeten (Garnaal, jaja!!) en daarna met zijn 6'en in de vouwwagen geslapen in Höfn. Vandaag was het weer een lange tocht, en etenstijd was al voorbij toen we thuis kwamen.
Net ben ik met Hofí samen Emil weg wezen brengen naar de Golfclub. Omdat dat de route is die ik het meeste ga rijden met de auto. Ik moet nog maar zien of ik het huis terug kan vinden als ik in mijn eentje in de auto zit!
Morgenochtend gaat Isak weer naar Kindergarten, dus dan zal ik heb halen en brengen. Ook ga ik morgen naar Namsfedir, de IJslandse organisatie om een contract te ondertekenen en vervolgens mijn sofinummer aan te vragen. Dit nummer heb je overal voor nodig. Zelfs als je een film gaat huren, of cursus gaat volgen. Gelukkig heeft Hofí nog vakantie tot volgende week maandag en dan gaat mijn Au-pair leventje echt beginnen.
góða nótt,
Martine
dat klinkt als een mooi begin van je avontuur ;)
volgens mij is dat genieten gedeelte wel gelukt als ik dit zo lees :D haha
Wow. gaaf zeg, Martine :D Wat leuk ook dat je gewoon meemocht op vakantie en in hun auto mag rijden, dan voel je je wel echt 'part of the family' :)
ik ben zo totááááál niet jaloers he:D
pff... bofkont...
Het klinkt echt super leuk allemaal! Wat is Ijsland mooi als ik t zo allemaal hoor. Leuke foto's! dikke x
Moet er niet gewerkt worden ;)
Maandag begin ik echt :) en nu af en toe wat tussendoor, haha! heerlijk hoor een aupair leventje !!