Weekend Bolungarvík
Als ik zo mijn eigen verslag terug lees lijkt het alweer eeuwen geleden dat ik dat geschreven heb. Terwijl het maar 2 weken is. De tijd lijkt nu nog wel veel sneller te gaan dan eerst. Voornamelijk omdat ik nu weet wanneer ik naar huis ga. Aan de ene kant vind ik het natuurlijk heel leuk om naar huis te gaan en iedereen weer te zien en te gaan studeren enzo. Maar het is ook heel vreemd om hier afscheid te moeten nemen. In één jaar gebeurd enorm veel en het voelt echt alsof ik mijn IJslandse familie al jaren ken. Ik weet ook zeker dat ik ze heel regelmatig zal blijven zien, maar toch voelt het afscheid als een definitief einde.. ik denk er dus eigenlijk maar niet al te veel aan.
Het blijft allemaal even leuk wat ik hier doe, en nu het weer mee zit helemaal. Al ruim een week lang lig ik elke dag in de tuin te genieten van de zon. Het is dan misschien geen 35 graden maar zeker niet verkeerd! Ik kom echt wel met een kleurtje terug hoor!!
Even zien, het pinksterweekend. Ik heb het best heel gezellig gehad. Zaterdag was natuurlijk Eurovisie songfestival en omdat ik zo'n enorme fan ben ging ik met wat meiden naar de pub om het daar te bekijken. Het songfestival werd met de minuut interessanter want ik was met een stel meiden uit Estland die dus blijkbaar geen woord Engels meer kunnen zodra ze met landgenoten zijn.. enorm sociaal en gezellig dus. Maar goed, zweden is terecht winnaar!
Na het songfestival ging ik met Sofia, Usnie en Kadlin stappen. Wat heel gezellig was. Ik ging niet al te laat naar huis want zondag moest ik oppassen. Vond ik helemaal geen probleem want zoveel energie had ik ook al niet meer

Zondag was ik dus met Isak en Alma thuis, maar omdat het zulk heerlijk zomers weer was gingen we lekker naar het zwembad! Daar hebben we vervolgens de hele middag rondgedobberd. En toen we thuis kwamen waren Ragnar en Hofi er ook alweer.
's Avonds kwamen er wat vrienden eten. Gezellige drukke boel. Ik heb de hele avond met Isak op de trampoline gezeten/sprongen etc.
Die maandag was iedereen vrij vanwege tweede pinksterdag. En uiteraard was het nog steeds bloedheet dus ik ging op de fiets naar de stad (heuvel op en heuvel af.. ongeveer half uurtje) en toen met Kadlin naar het zwembad. Heel vervelend..
De rest van de week was weer gewoon zoals gewoonlijk. Donderdag avond gingen we naar het strand! Ja heus! Die hebben we hier ook. Niet heel groot maar wel echt leuk! En het voordeel van dit strand is dat ze warmwater badjes hebben (2) Je kan dus gewoon de zee in springen en vervolgens lekker in het warme water opwarmen en genieten van het mooie weer. ideaal!
Afgelopen weekend hebben we in Bolungarvik doorgebracht. Daar was ik in de winter al een keer geweest, maar ik moet zeggen. De zomer bevalt me beter! Alles ziet er nog mooier uit dat het al is en je kan de hele dag buiten rondhangen zonder te verkleumen! Perfect.
Het hele weekend stond in het teken van de zeeman. Er was een film gemaakt door wat jongens uit het dorp. Zag er allemaal heel strak uit. Ik ging samen met Arna, Arnar en Ingibjörg heen. Zelf snapte ik er vrij weinig van (lees: niets) maar het was wel heel gezellig! Daarna zijn we nog naar de pub geweest waar een quiz was, en wederom.. ik snapte er niets van. Alleen de vraag over bakboord en stuurboord kon ik volgen. Ik dacht toch echt dat mijn IJslands geweldig was maar als iedereen door elkaar heen praat en weet ik het hoe snel dat wordt het toch nog lastig hoor!
Zaterdag zijn we met een bootje het water op gegaan, samen met nog een heleboel andere bootjes/boten. Heel erg leuk om vanaf het water naar de bergen en kleine dorpjes te kijken.
Daarnaast waren er ook nog heel veel spelletjes te doen in de haven. Isak vond het wel leuk om te zien hoe iedereen in het water viel tijdens de spelletjes maar toen dat voorbij was wilde hij ervandoor dus toen zijn wij in de tuin gaan voetballen.
Afgelopen zondag had ik weer een Ferming. Een neefje dit keer. Eerst gingen we naar de kerkdienst en daarna was er feest. Lekker gegeten met ze allen (heerlijke toetjes!!) toen het feest voorbij was gingen Hofi en Raggi naar huis. Isak en ik bleven nog 1 nachtje bij opa en oma. Zodat we gewoon overdag konden rijden en niet heel gehaast moesten. Nadat alles opgeruimd was zaten we nog met een groepje bij Vilmar thuis, hij ging zijn kado's uitpakken.. Mijn hemeltje!!!! Echt super veel en ongelooflijk mooie kado's. toch jammer dat ik dat niet heb gehad, haha!
En nu ben ik weer thuis, straks haal ik Isak weer op van school en ik denk zomaar dat we op de trampoline gaan

Dikke kus & veel Liefs,
Martine
Ohja ik kom dus op 24 JULI 2012 weer thuis!

Als ik al je verhalen zou overzie, is het de afgelopen tijd daar in IJsland een groot kado. Super.
Het voeld ook alsof je al eeuwen weg bent! Maar vanaf nu gaat de tijd gelukkig heel snel! :) :) :)
Nou de 25e is het dan dus over met de rust in Nederland.
Maar wees er van verzekerd, we staan te popelen je te omhelzen.
Kussen van ons, moi
Lieve Martine,
Jij thuis de 24e juli, wij verlaten dan hoogst waarschijnlijk het land richting Spanje (aan de kant van Portugal) daarna nog 2 weken ergens in Frankrijk. Leesboeken en race fiets mee, graag mooi weer dan kom ik de dagen wel door. Maar dat is pas over ruim een maand eerst nog hard werken voor mijn geld.
Over lezen gesproken, van je moeder begreep ik dat jij Bonita Avenue aan het lezen bent of hebt gelezen. Ik ben er in bezig en krijg het maar niet uit wat een apart boek. Het kan mij niet echt boeien maar ik wil toch wel weten hoe het afloopt. Nog eventjes en dan komt ......
Heel veel plezier samen en gedragen jullie je wel.
lieve groet,
Marja