Juni is ook alweer voorbij.. nog 3 weken!
Lieve allemaal, daar was ik weer

hoe gaat het met jullie? al toe aan de zomervakantie? ik wel! mamma is inmiddels alweer thuis en ik zit weer in mijn vaste ritme.
De weken tussen het vakantie vieren in Bolungarvik en het bezoek van mamma zijn heel rustig geweest, eigenlijk geen speciale dingen gedaan.. gewoon opgepast, gezwommen, veel buiten spelen omdat het zulk mooi weer was. Niet verkeerd hoor! Ook ben ik al van alles aan het verzamelen wat per se naar Nederland moet, en mamma heeft al een flinke koffer vol mee naar Nederland genomen. Nu maar hopen dat het over 3 weken mij ook lukt. En anders moet ik gewoon weer terug om wat spullen op te halen. Ook geen probleem natuurlijk!
Mamma op bezoek
Wat kan je ongelooflijk veel doen in 6 dagen. Dat hebben mamma en ik de afgelopen week wel bewezen. Dinsdag avond rond half 12 zou ze op het vliegveld zijn, ik was er uiteraard iets te vroeg omdat ik toch wel een beetje zenuwachtig was. (het was toch al 11 maanden geleden dat ik dr had gezien) En omdat ze nog een beetje vertraging had stond ik er uiteindelijk al 1 uur voordat ze uit de deurtjes kwam. Na een hallo en hoe is het, was het net alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden. Toen zijn we naar de Jeep gegaan en reed ik naar huis. Het wordt hier uiteraard niet meer donker 's nachts dus dat was voor mamma wel even wennen. Vooral toen we later in bed lagen en het nog niet donker was, maar juist alweer licht begon te worden...
Woensdag ochtend gingen we rond 09.00 op pad! De huurauto werd als eerste opgehaald, daarna zijn we thuis onze spullen gaan halen voor een weekje weg om zo boodschappen te doen en op weg te gaan naar Bolungarvík. De eerste dagen zijn we namelijk bij opa en oma geweest. De reis er naar toe ging op zich prima! We vonden vrij snel ons eerste hete bronnetje langs de weg. Alleen was deze wel erg heet dus gingen we er maar naast zitten ipv erin!
Verder zijn we nog 100x iets langzamer gaan rijden voor een leuke foto of omdat onze geweldig blauwe Polo de berg niet helemaal opkwam. Maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Praten tegen een auto helpt dus echt

Het enige nadeeltje van de lange reis naar Bolungarvik was dat mijn telefoon het niet deed. Je zou toch denken, ijslandse telefoon + simkaart moet het overal doen ... nou niet dus! Ik kon dus ook niet even bellen naar opa en oma waar we ongeveer zaten en hoe laat we aan zouden komen. Ze waren toch wel een beetje erg ongerust geworden en hadden allerlei erge dingen bedacht maar gelukkig is alles goed gekomen en hebben we rond half 8 lekker gegeten met ze allen en er ook flink om kunnen lachen. We waren best moe van het lange rijden (van 11 tot 19.15) maar opa en oma hebben ons nog even rondgeleid door het dorp, zodat mamma ook wist waar ze was. Onderweg een heleboel familie alweer gezien

Toen was het alweer donderdag. De tijd vliegt hoor als je zoveel in de auto zit! Die dag gingen we met opa en oma op stap. Eerst kregen we een rondleiding in de haven, waar opa vroeger heeft gewerkt dus die wist er alles van. Ook waren er een aantal neefjes aan het werk en daar hebben we ook even gekeken. Maar getverderrie wat een stank! En dan van dat lokaas op een haak hangen zodat er mega grote vissen gevangen kunnen worden... niet echt mijn ding. Maar ook wel weer leuk om te zien. Wij kwamen rond een uur of 10 kijken en ze waren al aan het werk vanaf een uur of 6. sommige zelfs al eerder. Ik heb maar even duidelijk gemaakt dat dit niet mijn droombaan is!
Nadat we bij de vis gekeken hadden gingen we in de auto. We gingen namelijk de Westfjorden bij langs. Niet allemaal want dat zou te lang duren, maar toch een flink stuk! Flatery en þingeyri werden bezocht! Super leuke kleine dorpjes. En bij þingeyri hebben we zelfs nog even in de zee gestaan. Voordat we hier heen gingen hebben we trouwens nog geluncht in Isafjördur en even gewinkeld. En op de terugweg gingen we koffie drinken bij een zus van Hófi. Heel gezellig en allemaal lekkere dingen op tafel. Ik denk dat we hier ongeveer een uurtje gezeten hebben. Heerlijk in de zon

Toen werd het ook wel weer eens tijd voor wat avond eten en dus gingen we met zijn alle (opa, oma, mamma, ik, nonni, nikolás, elías, arna, arnar, dady, dæja, siggi). Drukke boel en heel gezellig. Na het eten gingen de jongens eerder van tafel en ik dacht ach niets aan de hand, maar het tegendeel was waar. Omdat mamma gymjuf is wilde ze wel even laten zien hoe flexibel ze waren, daar moesten we allemaal erg om lachen. En het meest verbaasd waren ze nog vanwege het feit dat mamma die oefening zelf niet eens kon. Haha.
Jullie zullen wel denken, de dag is bijna om... dat was ie ook maar het wordt niet donker dus we konden nog wel even door. Mamma en ik gingen nog even naar de golfbaan. Daar waren Solveig en haar moeder namelijk aan het spelen en wij mochten ook een balletje slaan. Toen met zijn alle nog weer koffie en taart gehad. En rond een uur of 12 gingen we met oma nog naar een mooi uitkijk plekje waar ja dan de zon de zee kon zien aanraken of zoiets en weer omhoog gaan. Maar helaas, wij waren te vroeg dus dat hebben we niet gezien. Maar het was evengoed mooi!
De volgende ochtend (vrijdag) gingen we er alweer vandoor. We wilden namelijk walvissen zien en dat schijn je het beste en mooiste te zien in Húsavik. Kijk maar even op de kaart...! Dat is ver weg!
Rond 10uur zijn de in de auto gestapt, bijna non-stop gereden met hier en daar een niet zo'n prettig weggetje maar het grootste deel ging goed. Nog gestopt bij een warm badje langs de kant van de weg, geluncht, getankt, foto-stops gemaakt en uiteindelijk waren we dan om 19.15 bij de toeristen informatie in Akureyri. Dat deze om 19.00 sluit was een klein beetje jammer. Maar het feit dat mamma haar tasje met alle belangrijke dingen zo'n 3 uur eerder bij het wegrestaurant had laten liggen was de echt domper!!! Gelukkig had ik snel het telefoonnummer en was de tas terecht. Maar toch moest ik pappa even bellen om wat geld te storten, want ja, ook dat zat in mamma's tas en we moesten toch echt ergens overnachten. We hebben geslapen in een prima guesthouse dicht bij het centrum, gelijk 2 flessen wijn opengetrokken en nog maar eens flink benadrukt hoe ongelooflijk stom het was om die tas te vergeten. De volgende ochtend zijn we toen naar Húsavik gereden, want ja die walvissen moesten we zien! Hartstikke spannend maar we hebben ze gezien, HEEL DICHTBIJ! Op een gegeven moment riep de gids: He is touching the boat, he is touching the boat, at 2 0'clock. En daar stond IK! Zo dichtbij dat ik toch even een stapje achteruit ging. Maar wel super gaaf!
na die 3 uur lang op het water zijn we weer in de auto gestapt op weg naar Böndúos. Om daar een tasje op te halen, dolbij en gelukkig was moeders toen ze haar tasje weer in de hand had. Toch wel erg fijn dat alles er ook gewoon nog was. Helaas mochten ze geen geld aannemen als bedankje, want voor hun was het gewoon hun werk. Dat was jammer maargoed niet aan te doen. Toen zijn we verder gereden naar het zomerhuisje van de familie om daar te gaan slapen. Rond een uur of 11 waren we er, en toen was ik helemaal gesloopt van het auto rijden, ik wilde lekker gaan slapen. De volgende ochtend hoefde we er ook niet achterlijk vroeg uit dus we konden lekker rustig aan doen. We hadden toen bedacht (of eigenlijk mamma) dat we wel konden lopen naar de Geysir. Het is namelijk maar 10 minuten rijden.. dus hoe ver kan het zijn.. NOU! Héél ver!! Ongelooflijk, wat een verschrikkelijke tocht, ik hou niet van wandelen dat mag duidelijk zijn. Maar goed, de Geysir hebben we weer gezien. De regen ook trouwens. Het hele weekend was het super mooi weer maar net die laatste uurtjes kwam het met bakken uit de hemel!
's Avonds hebben we met ze alle gegeten bij mij thuis en toen mochten we rond half 6 alweer opstaan om naar Keflavik te gaan. Mamma uitgezwaaid en toen heb ik ons lieve kleine auto'tje ook maar weer ingeleverd. Toch hebben we die 5,5 dag 1924 km gereden door IJsland. En zeg nou zelf dat is nogal wat!
Het was ieder geval erg gezellig! (en vermoeiend)
Ik zie jullie snel!
Liefs
ja hoor dat van mn tasje was echt stom!!! maar het was super leuk om de familie te zien en te ervaren hoe goed ze voor je hebben gezorgd! eigenlijk wilden ze je niet kwijt, maar ik vind een jaar lang genoeg. oke Groningen is ook niet naast de Blokker-deur maar het scheelt toch een eind reizen. En dat land en de walvissen...aanrader voor de natuur liefhebbers. Hele delen niets. t was goed martine, en tot de 24ste!!! dikke zoen.
nu nog een paar foto's......
Ha die Martine,
Wat ga ik je verhalen missen!!! Een automatische handeling is het geworden, om telkens na de mail, even door te klikken naar martineonice.reismee. Je blijft me verbazen met wat er allemaal gebeurt en wat je meemaakt. Een schat aan ervaringen heb je opgedaan afgelopen jaar en de laatste weken bij de familie zijn natuurlijk heel dierbaar. Heel leuk dat je het met mama zo fijn gehad hebt en wat een kilometers hebben jullie afgelegd zeg! Super gedaan en gelukkig dat alles goed gekomen is met het vergeten tasje, hihi. Geniet nog met volle teugen lieverd, de tijd laat zich niet stilzetten en voordat je het weet sta je weer in je eigen kamer je koffers uit te pakken en delen we al je herinneringen met jou hier in Hoorn. Tot gauw en een hele goede reis toegewenst strakjes.
weer een mooi verhaal, we wensen je een paar fijne laaste weken .en dan een goede thuiskomst groeten van ons .