martineonice.reismee.nl

Summer in Iceland

Okee, ik heb eigenlijk geen idee meer wat ik allemaal gedaan heb... ik vergeet namelijk nogal vaak aan het einde van de dag op te schrijven wat er is gebeurd.

Ik zal maar verder gaan waar ik de vorige keer gebleven was.

Woensdag 3 augustus ging ik samen met Hofi naar Namsfedir. Dit is de IJslandse organisatie en hier moest ik de overeenkomst teken over het werk, loon, uren, etc. Nadat dit was ondertekend kon ik naar het ''gemeentehuis' om daar mijn Sofinummer aan te vragen als inwoner van IJsland. Verder mocht ik die dag doen waar ik zin in had. Hulda (van Namsfedir) had me ook een lijst gegeven met namen van de andere au pairs die hier zijn. Er zat zelfs een Nederlandse tussen! Helaas is Laura gisteren weer naar huis gegaan maar we hebben het evengoed gezellig gehad. Laura heeft me de stad laten zien en het weekend mee uitgenomen.

Donderdag werd het neefje van de fam 1 jaar, groot feest en daar mocht ik ook mee heen. De halve familie was er (ongeveer 40personen). Jakob vond het volgens mij een beetje overweldigend maar het was wel gezellig. Het is op dit soort verjaardagen de bedoeling dat je eerst met zijn alle soep gaat eten, om daarna op 6,7 of 8 zelfgemaakte taarten aan te vallen. En 1 stukje taart zoals we gewend zijn werkt hier niet, je moet op zijn minst de helft geproefd hebben. Je kan wel bedenken dat ik geen avondeten meer hoefde! Dit was trouwens ook de eerste avond dat ik alleen met Alma en Isak was. Van de verjaardag zou ik terugrijden met de kids en de ouders zouden rond 12uur thuis komen omdat die nog gingen golfen. Een Makkie.....
totdat je links afslaat ipv rechtdoor .... Het is hier dus zo dat als je eenmaal fout gaat, het erg moeilijk is om terug te komen omdat er hier héél veel eenrichtingsverkeer is. En als je op de hoofdweg zit waar ik natuurlijk zat rij je door tot down town Reykjavik. Een mooi tochtje maar niet helemaal de bedoeling.
Toen we thuis waren iedereen geprobeerd naar bed te brengen. Isak vond dit iets minder leuk en was niet makkelijk maar het is gelukt!

Het weekend stond in het teken van de Gay Parade, zelfs in Reykjavik hebben ze die! Ik ben niet naar de optocht geweest want ik had Isak de hele middag. We hebben heerlijk in het zonnetje buiten gespeeld en hij begint gelukkig al wat aan me te wennen. Zaterdag avond ging ik bij Laura pizza eten en vervolgens naar de stad waar we met Lieuwke hadden afgesproken. Zij is ook au pair & Nederlands J gezelligheid alom. Het viel me wel enorm op dat iedereen werkelijk straalbezopen was.. zal wel met alle feesten te maken hebben. Zondag ochtend ging ik weer naar huis en daar heb ik heerlijk gerelaxt in de tuin op de stretcher in mijn korte broek en hempie (ik hoor je denken... zon in ijsland?!! Heeerlijk 20+)

En toen ging het beginnen. Maandag ochtend was mijn eerste dag. Isak naar school gebracht waar hij helemaal niet heen wilde, dus die hing om mijn nek net zolang tot de juf hem dan maar van me af had gehaald. Niet leuk om hem zo weg te brengen, maar toen ik hem op kwam halen wilde hij niet mee omdat het zo leuk was. Kinderen..... haha!

Die middag ging ik samen met Isak naar een familiepark waar ijslandse zeehondjes in rondzwemmen, paarden rondhupsen, vogels, speeltuinen, kleine attracties, ijsjes te koop en dat soort dingen. Rond 6uur gingen we weer naar huis. Toen dus dat heerlijke avondmaaltje gegeten en naar bed.

Gisteren ook weer isak naar bed gebracht, het ging al ietsje beter. Alma heeft nog geen school dus die is elke dag druk met haar vriendinnen in de weer.

Vandaag gaat het spannend worden want de ouders zijn vanochtend weggegaan en komen pas morgen aan het einde van de middag terug. Ik ga straks Isak weer ophalen en dan zijn we met zijn 3. Emil komt vanavond laat pas thuis en als het goed is slapen wij dan al. Want morgen ochtend moeten we weer naar school.

Volgens mij is dit wel zo een beetje wat ik allemaal gedaan heb. Hoe gaat het bij jullie? Ik wil graag overal van op de hoogte gehouden worden J.

Dikke kus, Martine

Renske

Dag meis,
Wat leuk om weer te horen van je!! Dus vanacht helemaal alleen met de kinds spannend hoor. Maar dat gaat lukken! En leuke foto's zeg.
Hier gaat ook alles goed. Je ouders zijn lekker op vakantie en Gerben en ik gaan vanacht richting Alanya tot volgende week zaterdag. We zijn erg benieuwd wat het is erg warm 35+ we vliegen om 5:15 nederlandse tijd.
Jij succes en ik zie wel weer een mailtje verschijnen als je wat geschreven hebt;)

Dikke kus, xx.

oma / opa Leeek

hé wicht, wat geweldige belevenissen allemaal. De dagen moeten voor jou wel om vliegen. We begrijpen wel dat er veel gegeten en gedronken wordt daar (ja niet door jou natuurlijk). We verbazen ons er over dat je met al die drukte ook nog tijd vind om zulke mooie en gedetaileerde verhalen te sturen. Het ga je goed en we horen wel weer, moi van oma en opa en xxxx

Ismay

Het gaat je gelukkig allemaal nog prima af :D
blijven schrijven he!