martineonice.reismee.nl

Het dagelijkse leven en een SKIVAKANTIE

Sinds het bezoek van K+G is er al weer heel wat gebeurd.
Alma had een presentatie op school over Scandinavië en dus ging ik daar heen om te kijken. Het was best grappig gedaan, ik kon bijna alles volgen wat opzich wel prettig was want het duurde in totaal 1 uur. (met ook de presentaties van klasgenootjes)

10 maart ging ik met Samantha op bezoek bij haar zoontje. Hij is gehandicapt en had net een operatie gehad, dus wij gingen gezellig op bezoek. Het is een heel lief jongentje maar hij kan echt niets. Alleen maar liggen en een heel klein beetje met zijn handjes bewegen. Best heel sneu om te zien. Maar Samantha is heel blij dat hij nog leeft natuurlijk, dus het is wel altijd gezellig om bij hem langs te gaan. Na dit bezoek ging ik naar de IKEA want ik had een kussentje nodig! Ik heb namelijk een supertoffe kussensloop gekregen van Kirsten, Sven en Lars en die wil ik natuurlijk wel gebruiken. En het is natuurlijk helemaal niet vervelend om daarvoor naar de IKEA te moeten. :-)

Op mamma's verjaardag ben ik gaan shoppen voor wat kado's. helemaal op tijd natuurlijk ... dus ik heb er maar een kado voor pappa en mamma van gemaakt. Dan was het niet zo erg als het te laat kwam.
Die week had ik ook weer een diner bij de opa en oma, heel gezellig. Alleen gingen we Slátur eten... vergelijkbaar met lever. Echt heel vies!!! Om de avond toch nog leuk te maken ging ik met Hofi en Alma naar de bioscoop. (the Vow). Hartstikke gezellig met ze 3 en de bioscoop zat helemaal vol. Dat heb ik al die keren dat ik al naar de bioscoop ben geweest nog nooit gezien. En dat op een dinsdag avond.. het moet niet gekker worden hier.

Ohja, wat ook heel toevallig was is dat ik had afgesproken met 2 meiden van school om even bij te kletsen, dus wij zitten gezellig aan een tafeltje. Komt er naast ons een man zitten met een baby. Nou hartstikke leuk natuurlijk maar niets speciaals, zou je denken... want 10 seconden later komt Wibke aangelopen! Zij zat bij mij in de klas de eerste 2 cursussen en was hartstikke zwanger. Dus het was direct een soort kraamvisite alleen dan niet thuis. Heel erg leuk dat we haar tegenkwamen. En ze heeft een heel lief zoontje!
Die week kon ik ook naar de Volleybal training want vaders was thuis. Ook wel weer leuk om heen te gaan. Wel jammer dat ik niet elke week kan maar goed. Daar heb ik ook wel weer iets op gevonden want ik zit nu bij de sportschool!! Vanochtend heen geweest en een maandkaart gekocht. Dus nu kan ik lekker in mijn ietwat saaie ochtendjes sporten :- ) slim hé!

In het weekend relax ik meestal gewoon, beetje shoppen, kletsen met vriendinnen, en 's avonds de kroeg in. Het enige nadeel van het uitgaan hier is de taxi terug betalen, maar goed als dat alles is.

Vorige week had ik een meeting met alle au pairs die hier rondlopen. Weer gezellig bij gekletst en kennis gemaakt met 3 nieuwe au pairs. Er komen er nu 5 uit Ukraine, 3 uit Estland en ik uit Nederland. Ik moet bijna Russisch gaan leren om met de andere au pairs te kletsen. Gelukkig kunnen ze ook gewoon Engels, maar onderling vliegt het Russisch mij om de oren. We hebben afgesproken om volgende week allemaal te gaan schaatsen. Dus als het goed is wordt dat heel gezellig! Vorige keer was ik te schaatsen met 2 meiden die nog nooit op ijs hadden gestaan. Hele uitdaging en veel gelachen en gevallen. Maar uiteindelijk konden ze zonder rekje over het ijs!

Nou ja, toen ik terug kwam van de meeting moesten we als een gek gaan inpakken want afgelopen donderdag gingen wij op SKIVAKANTIE! Naar het noorden. Een plek waar ik nog helemaal niet geweest was dus dat is super leuk natuurlijk. Nu heb ik bijna heel IJsland gezien. Ik zal wat foto's plaatsen van de piste want ik kan het niet zo goed uitleggen. Het was niet heel groot, 4 verschillende afdalingen volgens mij, maar dat was opzich wel logisch want het is een beetje in de middle of nowhere ;-). Daar hebben we 3 dagen rondgehangen en toen gingen we weer op de terugreis. Het skien zelf ging bij mij niet zo goed, ik ben namelijk nogal hard op mijn nek gevallen, dus die ging protesteren, 2 van de 3 dagen heb ik met pijnstillers volgehouden. Niet echt mijn beste skivakantie dus..

Nou en nu zit ik thuis en verheug ik mij heel erg op het bezoek van Opa en Oma, die komen namelijk VRIJDAG!!! Het weer is hier helemaal prima, in Reykjavik ligt geen sneeuw meer dus het wordt een super weekend! We gaan op ons gemak al het moois van Reykjavik en omgeving bekijken. En als Opa en Oma weer weg zijn begint mijn maand bij de sportschool. Dus ik ben benieuwd.

Dit was het weer, Dikke kus!

Lammert

Weer een super leuk verhaal, met toch hier en daar iets wat ik nog niet wist. Leuk hoor. Ik ga zo de foto's even zoeken. Doei.

Ruth

Weer van alles beleefd zo te lezen! Wat doe jij veel bijzondere ervaringen op: super leuk!! :D
Nog bedankt voor je lieve kaartje voor Robbert en mij :)
De groetjes aan opa en oma, goed op ze passen :P
Liefs, Ruth

Marja van den Akker

Hele fijne dagen met opa en oma en geniet ervan. Papa heeft ze dus toch op het goede vliegtuig gezet. Doe ze de groeten.
groet,
Marja